Zamenjava ali obnova strehe?

Življenjske dobe strešne kritine so različne, kakovostne zdržijo tudi po več kot 30 let. Včasih se zgodi, da hude in vedno bolj pogoste nevihte, viharji in toče načnejo strešno kritino, zaradi katere lahko začne propadati že prej. Je vaša kritina dotrajana, vendar niste prepričani, ali se lotiti cenovno zahtevne menjave ali bo dovolj že obnova strehe, kjer boste zamenjali le uničene strešnike ter še nekaj let prihranili strošek zamenjave? V tem primeru vam svetujemo, da se odločite za pregled specialista, ki bo ocenil resnost stanja vašega ostrešja ter vam predlagal najboljšo rešitev tako za vašo hišo kot za denarnico. Če vas čaka obnova strehe Libela group podjetje je najboljša pot do kvalitetne prenove.

Zamenjava ali sanacija, kakšna je razlika?

Glavna razlika med zamenjavo in sanacijo je predvsem v ceni. Če je pri menjavi potrebno zamenjati vso kritino in včasih tudi ostrešje, obnova strehe zahteva menjavo le nekaj strešnikov, ki so poškodovani ali dotrajani. Zamenjava lahko stane nekaj deset tisoč evrov, obnova strehe pa le nekaj tisoč, odvisno od površine.

In kdaj se odločiti za sanacijo?

• V primeru, da kritina pušča. V tem primeru se zamenja le tistih nekaj strešnikov, zaradi katerih nastaja škoda na objektu.
• Če želite spremeniti videz strešne kritine. Ste zamenjali fasado ali zamenjali okna, pa videz vaše kritine ne ustreza več podobi hiše? Preprosta, hitra in cenovno ugodna rešitev je obnova strehe.
• Če vaša kritina izgleda dotrajana. Strešniki so ves čas izpostavljeni različnim vremenskim pogojem in kljub temu, da ste jo morda menjali prej nekaj leti, zaradi mahu, plesni in umazanije izgleda veliko bolj stara kot v resnici je. V tem primeru se lahko opravi čiščenje in zaščita strešnikov z ustreznimi preparati, ki ji bodo vrnili svežino.

Zakaj je obnova strehe Libela group podjetja zaupanja vredna?

Mlado podjetje iz Vrhnike pri Ljubljani je specializirano za celovite prenove projektov na področju gradnje, obnove, izkopov, urejanja okolice in drugih gradbeno-obrtniških storitev. V njihov obseg del sodijo fasaderstvo, krovstvo, polaganje tlakovcev, izdelava škarp, različni izkopi in priklopi na kanalizacijo, izdelava ometov in tlakov, polaganje keramike … So izredno natančni, zanesljivi in cenovno ugodni, dela pa so opravljena na najvišjem nivoju.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.