Vrste nahrbtnikov

Le redke so stvari, ki bi bile tako uporabne ter koristne kot nahrbtnik. Čeprav gre za sila enostavno stvar, ki ne vsebuje nobene moderne tehnologije ampak za njegovo izdelavo potrebujete le nekaj blaga ter podobnih materialov in spretno šiviljo, ki vse to zašije, nam pride prav skoraj vsak dan, prav gotovo pa ga v povprečju potrebujemo vsaj enkrat na teden.

Z nahrbtniki se srečamo že zelo zgodaj. Šolski nahrbtnik je prvi nahrbtnik, ki ga moramo sami prenašati. Včasih dobi otrok nahrbtnik že prej, ko obiskuje še vrtec, a ga takrat le redko sam prenaša, saj je večinoma še pretežak. Šolski nahrbtnik ali nahrbtnik za otroka mora biti čim bolj udoben in primerne velikosti, da lepo leži na hrbtu otroka in ga ta brez dodatnih naporov lahko prenaša.

Izbiramo lahko med številnimi znamkami in proizvajalci. Eden izmed bolj kvalitetnih je Dakine nahrbtnik. A bolj kot sama kvaliteta in blagovna znamka nahrbtnika je pomembno to, da ga otrok pravilno uporablja in vanj da le toliko stvari kot jih lahko brez težav nese.

V šoli otroci ne potrebujejo vseh zvezkov in učbenikov, saj imajo vsak dan na urniku le nekaj predmetov. Težo nahrbtnika lahko že precej zmanjšajo s tem, da vsak dan nosijo s seboj le tiste stvari, ki jih resnično potrebujejo. Z nižjo težo bo obremenitev manjša, otrok bo v šoli bolj spočit in tudi možnost kakšne bolj ali manj resne poškodbe bo manjša.

Kljub temu pri nakupu pazite tudi na to, da ne bo nahrbtnik premajhen, saj bo v tem primeru hitro popustila zadrga ali kakšen drug sestavni del nahrbtnika, nahrbtnik pa bo tako postal čisto neuporaben.

Ta vnos je bil objavljen v Učenje, Vse za otroka z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.