Privarčujte z izolacijo fasade

fasaderstvo-oblak-2Se sprašujete kako zmanjšati porabo energije za več kot 30 odstotkov? No potem ste prišli na pravi naslov. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako izolacija fasade pripomore k zmanjšanju rabe energije v vašem domu. Da je izolacija fasade pomembna se vsi zavedamo, le malokdo pa točno ve kateri toplotnoizolacijski fasadni sistem je primeren za njegovo hišo, katero in kolikšno debelino toplotne izolacije je najbolje izbrati.

V primeru difuzijsko odprtih sistemov je priporočljivo izbirati bolj prepustno toplotno izolacijo, saj lahko v nasprotnem primeru pride do nastanka kondenzacije voden pare v sistemu. Takšni sistemi se nahajajo  pri običajnih montažnih objektih brez parne ovire. V primeru masivnih gradenj in tudi običajnih montažnih gradenj pa lahko uporabimo katerokoli toplotno izolacijo.

Debelina izolacija, ki bi jo morali izbrati je zelo odvisna od toplotnoizolacijski materiala. Bolj je material izolacijski, tanjša je lahko izolacija fasade. Torej na voljo imamo izolacijski material EPS, bakelitno toplotno izolacijo, kamena volna,… Seveda pa je treba poleg izolacije materiala upoštevati tudi druge lastnosti, kot so odziv na ogenj, vodo, cena in druge mehanske lastnosti.

Mnogi strokovnjaki s področja izolacije fasade svetujejo, da se pri debelini izolacije ne splača varčevati. Stroški dela in drugi dodatni materiali bodo enaki ali imamo tanjšo izolacijo ali debelejšo. Nekaj več boste odšteli le na račun dodatnih centimetrov izolacijskega materiala. Ta razlika pa se vam bo povrnila že v eni ali dveh kurilnih sezonah.

Če torej razmišljate kako bi privarčevali energijo v vašem domu, je izolacija fasade, v kolikor za njo še niste poskrbeli, rešitev za vas.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.