Pametni telefoni in njihove baterije

pametni-telefoni-in-njihove-baterijeVečina pametnih telefonov ima vgrajene precej napredne baterije, ki omogočajo normalno delovanje naprave. Vendar ob velikih obremenitvah tudi najboljše baterije ne zdržijo prav dolgo in je slej ko prej potrebno ponovno polnjenje. Pametne telefone je potrebno polniti skoraj vsak dan in zelo nerodno je, če zvečer pozabimo priklopit naš telefon na polnilec. V kolikor se želimo izognit neprijetnim situacijam v primeru prazne baterije na telefonu lahko kupimo nadomestno baterijo ali pa upoštevamo nekaj nasvetov in poskušamo razbremeniti naš pametni telefon in s tem podaljšamo življenjsko dobo baterije.

 Verjetno se malo ljudi zaveda koliko dejavnikov vpliva na porabo baterije pri telefonu. Naštejmo samo nekaj zelo požrešnih funkcij, ki nam zelo obremenjujejo baterijo. Samodejna posodabljanja podatkov, GSP signal, WI-FI signal in še bi lahko naštevali so samo nekaterih od večjih porabnikov baterij, ki se jih niti ne zavedamo. V kolikor imamo vklopljen wi-fi bo naš telefon vse skozi iskal in se skušal povezati v katero od razpoložljivih omrežij. GPS signal bo nenehno posodabljal našo lokacijo, tudi takrat, ko bomo mi mislili, da naš telefon miruje in ne porablja baterije. Sinhronizacija podatkov je še večji porabnik naše baterije, prehod iz tehnologije G3 na G4 je zraven hitrejšega prenosa podatkov prinesla tudi hitrejšo porabo baterije. V kolikor na našem pametnem telefonu izklopimo samo omenjene tri porabnike bomo precej podaljšali življenjsko dobo baterije.

Številni načini, kako zmanjšati porabo baterije

Obstaja pa še veliko več načinov za zmanjšanje porabe baterije. Najlažje boste preverili kaj točno bremeni vašo baterijo tako, da pogledate v meniju nastavitve pod poraba baterije. Ponavadi so precejšni porabniki številne naložene aplikacije, ki delujejo v ozadju. Nekatere aplikacije se nikoli ne izklopijo dokončno in tudi ob zaprtju delujejo v ozadju in prenašajo podatke. Izklop vseh aplikacij, ki niso nujno potrebne v določenem trenutku lahko močno podaljša življenje baterije. Prav tako priporočamo, da se znebite aktivnih ozadij in nepotrebnih dodatkov na namizju. Prikaz vreme na vašem zaslonu prav tako nenehno obremenjuje vašo baterijo. Še posebej veliko baterije porabi sinhronizacija z socialnimi omrežji, ki morda ni potrebna v vsakem trenutku. Tudi jakost osvetljenosti zaslona lahko podaljša delovanje telefona. Za konec pa dodajmo še namig za katerega morda niste vedeli. Baterijo porabljajo tudi stare verzije aplikacij, zato jih je potrebno redno posodabljati. Vsaka novejša verzija aplikacije je morda nekoliko izboljšana in več ne porablja baterije tako močno kot njene predhodne verzije. V kolikor pa se noben od zgornjega nasveta pri vas ne obnese, pa imate verjetno tako slabo baterijo, da je zadnji čas za nakup nadomestne baterije.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.