Optimizacija spletnih strani v letu 2018

optimizacija spletnih strani

V tem članku bomo predebatirili novitete, ki jih prinaša optimizacija spletnih strani v letu 2018. Ni veliko panog v spletni industriji, ki se spreminjajo tako pogosto in v takšnem obsegu kot SEO. Korak z spremembami lahko vzdržujemo samo, če smo se pripravljeni dnevno učiti, analizirati in raziskovat. Prav razadi tega je optimizacija spletnih strani tako zelo zanimivo opravilo. Če boste zaspali za mesec ali dva vas bo konkurenca prehitela. Konkurenca pa je danes skoraj v vsaki niši izredno močna.

Vse se začne z on-site optimizacijo

Osnova vsake optimizacije spletne strani je on-site optimizacija. Tudi, če boste imeli najboljšo kampanjo s katero boste gradili povratne povezave vam to ne bo prineslo veliko, če optimiztirana stran ne bo imela dobro narejeno on-site optimizacijo. Vse se začne pri vsebini in pravilno postavljenih elementih strani, ki jo optimiziramo. V letu 2018 predstavlja dobra on-site optimizacija zagotovo 70% vsega potrebna dela.

V kolikor ste na področju optimizacije popolni začetek vam priporočamo branje tega vodnika za optimizacijo spletnih strani. Večino osnov in celovit vpogled v proces optimizacije boste lahko osvojili z branjem omenjenega SEO vodnika.

Raziskava ključnih besed v 2018

Zadnja leta se je veliko spremnilo tudi v poglavju o raziskavi ključnih besed. Nekoč je veljalo pravilo, da za vsako optimizirano ključno besedo postavimo svojo ciljno stran. V zadnjih dveh letih se je to precej spremenilo. Spletni iskalniki so pametnejši bolj kot so bilo kdaj v zgodovino bili. Imajo svojo umetno inteligenco in znajo zelo dobro prepoznati vsebino spletne strani in tematiko s katero nagovarjate obiskovalce.

Ni več potrebe, da se osredotočate na vse možne variacije ključnih besed. Osredotičite se na kvalitetno in unikatno vsebino, iskalniki pa bodo poskrbeli, da bo vaša vsebina ponujena tistim, ki jo iščejo. Ne ukvarjajte se več z skloni optimiziranih besed, ednino in množino ter številnimi izpeljankami. Poskrbite, da bo vsebina na spletni strani zares predstavljala dodano vrednost za obiskovalce in ste s tem pokrili vse.

Mobilnost

V letu 2018 na spletu ni več prostora za spletne strani, ki niso prilagojene za mobilne naprave. Naredite google mobile friendly test in se prepričajte, da je vaša spletne stran zares prijazna mobilnim napravam. Hitrost in delovanje spletne strani na mobilnih napravah postajata eden najbolj pomembnih faktorjev optimizacije spletne strani. Če povzamemo na kratko, optimizacija spletnih strani danes brez spletne strani, ki je prijazna mobilnim napravam ni mogoča.

Prehod iz HTTP na HTTPS

Varnost spletne strani predstavlja enega od osnov. Prepričajmo se, da optimizacija spletnih strani ne bo izvedena na straneh, ki še vedno nimajo varne povezave. Varsnot je prav tako eden od pomembnih faktorjev rangiranja. Če iskalniki želijo, da svojo spletno stran ustrezno zaščitite potem to storite. SSL certifikat, ki bo zadovoljil vse potrebe dobite danes že zastonj.

Zaključek

Vse kar delate, delajte v prvi vrsti z mislimi na vaše obiskovalce. Nagovarjajte potencialne kupce in ne spletnih iskalnikov. Razne manipulacije se ne splačajo, pot povratka bi bila pretežka. Spremljate SEO trende in ustvarjajte kvalitetno vsebino pa bo leto 2018 vaše.

 

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.