Odsesovalna naprava za prah je obvezen del proizvodnih procesov

V različnih proizvodnih in industrijskih procesih, kot so na primer rezanje, sejanje, mletje, se sproščajo ogromne količine prahu, ki imajo negativen vpliv na okolico, zdravje delavcev in normalen potek dela. Vsi ti razlogi so pripeljali do tega, da tudi tehnologija na področju prezračevanja in odsesavanja onesnaženega zraka vedno bolj napreduje. Današnja odsesovalna naprava za prah mora tako ustrezati vsem veljavnim predpisom o dovoljeni emisiji prahu v zraku.

Tovrstni odsesovalni sistem se danes uporablja praktično v vseh vejah industrije, kot so na primer lesna, kemijska, keramična ali gradbena. Pri njegovi izbiri je potrebno biti pozoren na to, da je nevarnost požara in prašne eksplozije zmanjšana na minimum. Vzrok požara je največkrat iskra, ki nastane na obdelovalnih strojih in se z odsesovalnim zrakom po ceveh prenese v filter ali siols.

Prednosti odsesovalne naprave za prah so očitne

Odsesovalna naprava za prah se tako uporablja za izločanje oziroma odsesovanje prahu, ki nastaja tekom proizvodnega procesa. Največkrat jo srečamo v patronski izvedbi in se čisti avtomatsko s stisnjenim zrakom preko nastavljivega krmilja. Z uporabo odsesovalne naprave za prah se bistveno izboljšajo delovni pogoji in zdravje zaposlenih, s čimer se poveča tudi njihova produktivnost. Prav tako se na eni strani zmanjšajo vzdrževalni in obratovalni stroški, na drugi strani pa se prihrani pri energijskih stroških.

Odsesovalna naprav za prah je bolj kompaktna in tudi manjša od običajnih odpraševalnikov. To pa ne pomeni, da je tudi manj učinkovita. Ravno obratno. Visoko zmogljivi ovalni filtri omogočajo visoko kapaciteto filtriranja in nižjo stopnjo emisij.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.