Naročniški paketi

Naročniški paketi, ki jih nudijo posamezni operaterji pri nas se delijo na tiste, kjer se naročnik zaveže k posameznemu ponudniku za določen čas in tiste, kjer se naročnik ne zaveže, a lahko kljub temu uporablja vse storitve. Prva možnost je naročniški paket druga pa predplačniški paket.

Bistvena razlika je v tem, da naročniški paket plačujemo šele po opravljeni storitvi, torej prejmejo račun po določenem obdobju, ki v veliki večini primerov traja en mesec. Lahko trdimo tudi to, da so brez izjem naročniški paketi cenejši in lahko ob sklenitvi le-teh kličete veliko več, a hkrati plačate veliko manj. Običajno imajo naročniški paketi določeno obdobje trajanja, ki običajno znaša dve leti, izjemoma tudi manj ali celo več. Hkrati vam skušajo operaterji ponuditi tudi različne druge ugodnosti, da vas prepričajo v svojo storitev. Tako lahko pričakujete znižano ceno mobilnih telefonov in kakšne druge, bolj ali manj praktične nagrade.

Paketi se med seboj delijo v prvi vrsti glede na podjetje, ki paket ponuja. Tako so pri podjetju Mobitel na voljo različni Mobitel paketi, pri podjetju Simobil so na voljo Simobil paketi in Debitel paketi pri podjetju Debitel.

Iskanje najbolj ugodnega ponudnika je zelo zahtevno, če ne skoraj nemogoče. K sreči si lahko pomagamo s spletnimi stranmi teh podjetij, ki nudijo storitev mobilne telefonije, saj imajo v večini primerov skoraj vse podatke predstavljene na njih. Tako si lahko izračunate ceno mesečne naročnine, a hkrati morate biti pozorni tudi na ceno posameznega telefona in koliko je le-ta znižana pri določeni vrsti naročnine.

Preveriti morate tudi vse stvari, ki jih posamezna naročnina vsebuje, saj je skoraj vedno v naročnino vključeno še brezplačno klicanje v isto in tuje omrežje, a količina teh stvari se tako med paketi kot ponudniki bistveno razlikuje in ravno to je razlog, da je iskanje najbolj optimalne ponudbe izjemno naporno.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.