Najboljša učiteljica in najbolj nenavaden tečaj angleščine

tecaj anglescine2Rada bi vam napisala nekaj o Megan, najboljši učiteljici, kar sem jih kdaj imela. Ni me učila v šoli, temveč naju je združil tečaj angleščine.

Megan je prišla v Slovenijo zaradi ljubezni. Tu je živela dve leti in v tem času je »na črno« učila angleški jezik ter imela inštrukcije. Sicer je v ZDA dokončala neke vrste poslovni kolidž, a dela pravega pri nas ni dobila.

Ko sem se odločila, da potrebujem tečaj angleščine, sem najprej sicer želela v jezikovno šolo, potem pa mi je znanka povedala Američanki, ki živi pri nas, in obupno potrebuje delo. Sprva sem bila skeptična, saj Megan pač ni učiteljica jezika, a hitro sva se ujeli in individualne ure so se hitro obrestovale – ne le zato, ker je bil tečaj angleščine podprt s primeri iz njenega realnega življenja, ker mi je povedala, kateri del angleške slovnice je za Američane »španska vas« in ker mi je hkrati z jezikom predstavila ameriško kulturo, temveč tudi zato, ker se je najin tečaj Angleščine prelevil v veliko prijateljstvo.

Megan je po dveh letih, ko se je njena ljubezen izpela, odšla nazaj v ZDA. Ostali sva v stikih, saj pravi, da sem ji bila v času bivanja pri nas edina prijateljica, ki jo je bila pripravljena zares poslušati. Nič čudnega – tako z veseljem sem poslušala njene pripovedi in srkala znanje … In naučila sem se zares veliko. Danes delam v podjetju, kjer se ves čas menjujejo poslovni partnerji iz vsega sveta, in z angleščino nimam nobenih težav. Ko naletim na Američane, mi pogosto celo rečejo, da imam njihov naglas. In seveda jim povem, da sem se ga naučila od Megan, pri kateri sem obiskovala najboljši tečaj angleščine, hkrati z najboljšo učiteljico pa našla tudi najboljšo prijateljico. Ja, seveda – od tečaja sem bila že dvakrat pri njej čez Lužo, in spomladi se v Kolorado odpravljam že tretjič.

Ta vnos je bil objavljen v Učenje. Zaznamek za trajno povezavo.