Mali gospodinjski aparati po zadnjih kuharskih zapovedih

Kulinarika je v zadnjem desetletju ali dveh doživela pravi preporod. Če je bilo nekoč kuhanje bolj kot ne vsakdanji nebodigatreba, s katerim so gospodinje nahranile družino, je danes aktivnost, ki je v veselje tako mladim kot starejšim. Kuhanje je postalo dejavnost, ki je cenjena tudi znotraj lastnega doma, in predvsem dejavnost, ki velja za izjemno kreativno. Zato se vse več žensk (in moških) loti tudi kuhanja s posebnimi tehnikami in izbira med recepti svetovne kulinarike, za pripravo jedi pa so pogosto potrebni tudi mali gospodinjski aparati, ki se nekoč niso uporabljali.

Mali gospodinjski aparati – novitete za vsak dom

Če pričnemo pri zajtrku, pri marsikateri hiši z otroki ne gre brez pekača za vaflje. Jed, ki so jo nekoč poznali v državah Beneluksa in predvsem v ZDA, je postala priljubljena tudi pri nas, saj gre dejansko za sladko pecivo, ki mu lahko dodamo mnoge nadeve. Pekač za vaflje je precej praktičen, saj si lahko otroci vaflje hitro pripravijo tudi sami – jed je enostavna in samostojna priprava zajtrka ali malice je več kot dobrodošla.

Druga noviteta je parni kuhalnik, na katerega pogosto prisegajo vegetarijanci in vegani, saj v pari kuhana zelenjava ohrani več barve in okusa kot kuhana v vodi. Dejansko pa lahko v pari pripravimo tudi mesne jedi in v posebnih modelčkih tudi jajca. Parni kuhalnih je priljubljen tudi pri marsikateremu ljubitelju azijske hrane, saj lahko v njem na primer pripravimo na pari kuhan riž in cmočke.

Multifunkcijski mali gospodinjski apart

Še ena naprava, ki pride v kuhinji zelo prav, je multikuhalnik. Za tega bi lahko rekli, da je mešanica lonca na pritisk (ekonom lonca) in sodobne pečice, saj v njem dejansko kuhamo pod pritiskom, a tako, da enako kot na pečici nastavljamo temperaturo in programe. Tako lahko hitro pripravimo jedi, ki sicer terjajo dolgo kuhanje, pripravimo povsem mehko govedino s programom pečenja pri nizki temperaturi, pa tudi povsem brez tveganja spečemo celega piščanca. Če so mali gospodinjski aparati danes multifunkcijski, to namreč še posebej velja za multikuhalnik, ki hkrati kuha, kuha pod pritiskom, kuha v pari in tudi peče.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.