Konopljino in orehovo olje

konopljino-oljeDanašnji članek bo masten, no dobro ne ravno dobesedno, govorili pa bomo o oljih in maščobah, glavna akterja pa bosta konopljino olje in orehovo olje. Oba olja imata veliko pozitivnih učinkov na naše telo, nabita pa sta z zdravimi maščobnimi kislinami. Uživate ju lahko na žlico, na solatah ali drugje, uporabljate pa ju lahko tudi za nego kože in telesa.

Orehovo olje zelo učinkovito uravnava in preprečuje pretirano kislost v tankem črevesju, velika vsebnost vitaminov pa deluje blagodejno tudi na druge organe v našem telesu. Orehovo olje je zelo zdravo tudi za našo kožo, če ga namažete po koži deluje hladilno, koži pa nudi dolgotrajno vlažnost. Prodira globoko v kožo, kjer se spreminja v lužino, kar nudi še dodatno zaščito. Koža na tak način nabrekne ter dobi mladosten videz.

Tako kot orehovo olje pa ima tudi konopljino olje ogromno pozitivnih učinkov. Blagodejno deluje na naše telo, preprečuje pa tudi nekatere vrste raka, zmanjšuje učinke pred-menstrualnega sindroma ter še kaj. To olje ne vsebuje psihoaktivne sestavine THC, mnogo ljudi to olje enači z indijsko konopljo, vendar se le-to pridobiva iz semen industrijske konoplje. Oba olja lahko kupite v večjih in bolje založenih trgovinah. Nekateri prodajalci uporabljajo hladno stiskanje le kot oglaševalski trik, najbolj prepričani pa ste lahko v hladno stiskanje olja tako, če ga kupite pri katerem izmed kmetov ali pa na tržnici v vašem kraju.

Oba olja sta cenjena, a precej draga, vendar je zdravje na prvem mestu in vam svetujem, da raje varčujete kje drugje.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.