Klimatska naprava nove generacije

klimaMitsubishi Electric je ena izmed vodilnih klimatskih naprav na svetu, ki  prilagaja svoje naprave za različna okolja. Njihov oddelek je pričel proizvodnjo že leta 1921, z sedežev v Združenih državah Amerike, natančneje v zvezni državi Kaliforniji. Sprva so izdelovali le manjše električne pripomočke za kuhinjo in razvedrilo (mešalniki, videokasete in televizijski sprejemniki). Deset let pa so se odločili vstopiti v trg hladilnih naprav, kar pa se jim je zelo obrestovalo. Zaradi spreminjajočih se klimatskih sprememb na japonskem je klimatska naprava za ohlajevanje prostorov postala pravi hit.

Klimatska naprava je zelo dobrodošel pripomoček v mestnih središčih, saj poleg osnovne funkcije (gretja/hlajenja) deluje tudi kot filter za vso zunanjo umazanijo, ki prihaja iz zunanjega okolja. Poznamo več vrst klimatskih naprav. Imamo prenosne klimatske naprave z zunanjo enoto, preko kateri filtrira in dovaja zrak. Za to potrebujemo nekaj montiranja, da se lahko oba dela poveže in pritrdi enega na zunanjo steno stavbe in enega v notranjost. Poleg montiranih klimatskih naprav pa imamo tudi okenske oz. prenosne naprave. Ko v vašem stanovanju ne pride v poštev montaža obstajajo naprave, ki pa se vgradijo v steno in so povezani z zunanjim zrakom. Za to potrebujete odprtino v premeru 160 mm.

Zakaj bi čistili zrak s klimatsko napravo? Zrak v bivalnih prostorih vsebuje veliko več škodljivih materialov kot si lahko sploh predstavljamo (plesen, pršica itd.). Slab zrak ima pa izreden vpliv na naše počutje in zdravje. Pri otrocih se zelo lahko razvijejo bolezni dihal (astma). Poleg pršice tudi poskrbi, da se na stenah ne nabira plesen, ki uničuje kvaliteto bivanja.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.