Keramični grelci spadajo med najučinkovitejše grelce

Med številnimi grelci, ki predstavljajo vir različnih oblik ogrevanja, so tudi keramični grelci. Izdelani so s posebnim procesom, pri katerem v napravo vgradijo uporovno žico, ki ima konstantno upornost čez celo temperaturno območje. Grelna površina keramičnih grelcev je izdelana iz posebne glazure. Prednost te glazure je izreden prenos toplote brez vsakih izgub. Za prenos energije uporabljajo elektromagnetne valove, katerih dolžina doseže med 3 in 10 microna.

Keramični grelci spadajo med najučinkovitejše grelce, saj je njihov grelni element izdelan iz polprevodniškega materiala. Ta zagotavlja hitro in učinkovito ogrevanje prostorov. Uporabljamo jih pri strojih za vakumiranje, sušenje barve, v prehrambeni industriji in v infrardečih savnah.

Infrardeče savne imajo keramične grelce

Obisk savne priporoča vedno več zdravnikov, saj so primerne za lajšanje različnih zdravstvenih težav in bolečin. Pri nas uporabljamo večinoma finsko ali turško savno, v zadnjih letih pa so vse bolj priljubljene tudi infrardeče savne, v katerih so keramični grelci.

Infrardeča savna se bistveno razlikuje od finskih. Le te delujejo pri zelo visokih temperaturah, medtem ko infrardeče savne delujejo največ do 65°C. Pri tem je precej manjša poraba energije za delovanje, tudi do desetkrat manjša kot pri finskih savnah. Keramični grelci v infrardečih savnah oddajajo dolgovalovne infrardeče žarke, ki prodrejo tudi do 4 cm pod kožo. Grelci omogočajo, da se učinek savne, in s tem potenje, doseže že pri precej nižjih temperaturah. Zaradi nižje temperature pa je tudi dihanje lažje kot je to v primeru finske savne.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.