Kaj je power bank in kako deluje

power-bankPower bank je prenosna baterija velike kapacitete, katero napolnimo doma prek električnega omrežja, z njo pa lahko napolnimo naše naprave kar na poti. S pomočjo powerbanka lahko napolnimo telefone, tablice, prenosne zvočnike, celo manjše prenosnike. Kako pa napravica sploh deluje. Omenjene naprava postajajo vedno bolj priljubljene, saj baterije v naših telefonih in drugih napravah zahvaljujoče velikim zaslonom zdržijo vse manj. Mobilniki z zaslonom na dotik so super, zelo so uporabni, na njih pa lahko počnemo marsikaj, a baterija zdrži ob normalni uporabi kvečjemu dan ali dva. Če baterija zdrži malo časa, je to precej nepraktično, za potovanja, kampiranja, piknike in podobno, kot po navadi pa nam baterije zmanjka ravno takrat, ko je tega najmanj treba.

Powerbanke o katerih govorimo lahko uporabljate s katerokoli napravo, ki se polni prek polnilnega kabla ali USB kabla, to so lahko Go Pro kamere, GPS sistemi, MP3 predvajalniki ter še kakšno napravo. Kako dolgo oz. koliko pa bo powerbankmojo napravo napolnil, no ja vse je odvisno od tega, kakšne kapacitete je vaš powerbank. Lahko kupite takega, ki bo vašo napravo napolnil le enkrat, lahko pa takega, ki jo bo napolnil 5x. Powerbank s kapaciteto 10.000 mAh bo vaš mobitel napolnil tam nekje 4-5x.

Vsekakor je ta mala naprava zelo priročna za razna potovanja, kampiranja in druge podobne situacije, čeprav je tam naš cilj ta, da si odpočijemo od vsakdanjega vrveža, pa je še vedno dobro, če smo vsaj malce dosegljivi v primeru kakšnega nujnega primera, ko je potrebno poklicati policijo, rešilca ali kaj podobnega.Powerbank lahko kupite v kateri izmed trgovin z opremo za mobilnike, tam vas čakajo še Apple dodatki, dodatki za Samsung, HTC in druge mobilnike.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.