Fasade

FasadeGlavna naloga vsake fasade je toplotna zaščita, požarna zaščita, estetska funkcija, zvočna izolativnost, zdravo bivalno okolje, manjša poraba energije, preprečevanje toplotnih mostov, onemogočanje propadanja gradbenih elementov ter ohranjanje vrednosti nepremičnine. Fasada je prva stvar, ki jo zagledamo na objektu in nam o objektu pove marsikaj. Najpomembnejši korak na poti k energetski učinkovitosti objekta je primerna toplotna izolacija zunanjih sten. Fasada objekt ščiti pred zunanjimi vplivi in zagotavlja estetski izgled, zato je dobrodošla tudi obnova fasade.

Fasade vizualno zaznamuje barva zaključnega sloja in seveda tudi struktura. Posebna obdelava in različna velikost zrn zaključnega ometa lahko strukturo fasade namreč povsem spremeni. V času velikih podnebnih sprememb, naraščajočih cen enegije in omejenih virov energentov pa je kvaliteta fasade izjemno pomembna. Slabo izoliran objekt namreč lahko izgubi tudi 40% energije. Z vgradnjo fasadnega sistema to izgubo preprečimo, poleg tega pa tudi bistveno izboljšamo kvaliteto bivanja. Slaba izolacija je vzrok za nekvalitetne bivalne pogoje.

Temperatura in relativna zračna vlažnost sta najbolj pomembna dejavnika za dobro počutje v objektu. Toplotno ugodje objekta je sicer odvisno od primerne temperature in porazdelitve le te po prostoru. Pomembna je razlika v temperaturi notranje strani zunanje stene in ogretega zraka v prostoru. Ključno vlogo pri vsem tem pa ima seveda fasada. S tem ko se odločite za fasado, se odločite za učinkovito rabo energije. Naložbe v fasade se povrnejo v zelo kratkem času in bistveno manj obremenjuje okolje.

S fasadnimi sistemi pa se že vrsto let ukvarja fasaderstvo Oblak. V kolikor vas zanima fasada, vam priporočamo, da obiščete spletno stran in se o ponudbi podjetja Oblak prepričate tudi sami.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.