Časovna omejitev delovanja baterije pri izbiri akumulatorske kosilnice

Akumulatorske kosilnice se na sploh ponašajo s številnimi prednostmi, ki vas bodo najverjetneje precej prepričale pri izbiri nove kosilnice za košnjo vaše travnate površine. Edina lastnost, ki ji boste morali pred nakupom tovrstne naprave za vrt posvetiti nekoliko več pozornosti, je časovna omejitev delovanja baterije. Njena zmožnost pa je definirana v količini površine, ki jo nameravate kositi brez vmesnega polnjenja. Na voljo pa so kosilnice na akumulator, ki lahko pokosijo med 150 in 1000 kvadratnimi metri naenkrat.

Še druge ključne karakteristike pri izbiri akumulatorske kosilnice

Pri izbiri kosilnice na akumulator morate upoštevati tudi, da večja kapaciteta in napetost baterije podaljšata čas delovanja. Obenem pa se seveda premo sorazmerno poveča tudi končna cena akumulatorske kosilnice. Pred nakupom se vedno prepričajte, ali je tovrstni napravi za košenje priložena tudi baterija. Če je v kompletu ni, jo boste morali seveda naknadno dokupiti.

Višina in širina reza pri kosilnici na baterije

Pri nakupu akumulatorske kosilnice je ena od prvih ključnih lastnosti tudi širina reza. Na voljo so kosilnice med širinami 35 in 51 centimetri. Akumulatorske kosilnice z več kot 40 centimetri širine reza so prvovrstna izbira za košnjo na večjih travnatih površinah. Za manjše zelenice in travnate površine, kjer so prisotne tudi takšne in drugačne ovire, pa se najbolje obnesejo kosilnice na baterijo z manjšimi rezi.

Za prav vsako višino trave boste morali nastaviti natanko določeno višino reza. Večina kosilnic na akumulator ima tudi možnost prilagoditve višine reza. Vsaka akumulatorska kosilnica pa ima seveda svoj razpon višin. Te so lahko v obsegu med 2 in 8 centimetri.

Dodatki pri kosilnicah na baterije

Za precejšnje olajšanje dela pa imajo nekatere akumulatorske kosilnice tudi prav posebne dodatke. Nastavek za mulčenje vam na primer omogoča, da boste lahko svoji zelenici omogočili naravno gnojilo, prav tako na učinkovit način preprečevali razrast plevela pa tudi pripomogli k še bolj bujni rasti trave. Odličen dodatek je tudi koš za pokošeno travo. Pri tem ne pozabite upoštevati še dejstva, da so akumulatorske kosilnice z večjim košem za odpadno travo precej težje za potiskanje. Na trgu torej na voljo kosilnice z različnimi kapacitetami košev – med 30 in 63 litri.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.