Artroza je lahko izjemno boleča

Ljudje se lahko spopadamo tudi z najrazličnejšimi bolečinami, ki so povezane z deli našega telesa. Včasih so bolečine tako neznosne, da moramo obiskati tudi svojega zdravnika. Vse bolj pogosta je tudi artroza oziroma obraba sklepov, ki prav tako lahko povzroči izjemne bolečine, zaradi katerih ne moremo več opravljati svojega dela. Artroza nastane zaradi preobremenitve ali izrabe. Poznamo več vrst artroze, odvisno na katerem delu telesa se pojavi. Lahko se pojavi na kolenu, kolkih, ramenih, vretencih ali na prstih. Izjemno pogosta je tudi degenerativna obraba hrbtenice. Ponavadi takrat, kadar so obrabljeni mali hrbtenični sklepi, ki so posledica pretežnega sedenja, nepravilne drže ter še kaj.

Vzrok za artrozo je lahko tudi športna poškodba

Vzrok za nastanek artroze je lahko tudi določena športne poškodba. Raziskave so pokazale, da jo veliko ljudi dobi prav zaradi tega. Med najbolj pogostimi vzroki so tudi obremenitev, ki nastane zaradi prevelike teže, prenapenjanje sklepov s izjemno težkim fizičnim delom ter podobno.

Kdaj najbolj občutimo znake artroze?

Artroza svoje znake najpogosteje pokaže že v jutranjem času, ko na primer lahko zaslišimo škrtanje v sklepih. To lahko pojenja, če sklep, kjer se to dogaja, tudi pravilno razgibamo. Z njo se spopadamo tudi čez dan, zvečer ter ponoči.

Artroza je torej obraba sklepov, ki je ne moremo pozdraviti. Lahko pa sproti blažimo njene bolečine in preprečujemo njeno napredovanje. Na srečo pa ima današnja medicina ter vsi sodobni aparati številne možnosti, ki nam ponujajo, kaj lahko storimo, da je skorajda ne občutimo. Ljudje pogosto rešitve iščejo tudi na primernih spletnih straneh podjetij, ki artrozi posvečajo izjemno pozornost.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.