Žensko kolo

Gibanje je danes obvezno, če želimo ostati čim bolj zdravi in tudi telesno dobro pripravljeni. Nekatere vrste športov so namenjene le moških oz. se jih le redke ženske lotijo. Med takšne športe spadajo npr. nogomet in podobno. Kolesarjenje pa je šport, ki je namenjen prav vsem in je zahteven ravno toliko kot sami želimo.
Žensko kolo je lahko inačica moškega kolesa ali kolo s prilagojeno osjo. Predvsem je odvisno od vas in vaše gibčnosti, za katero kolo se boste odločili. Ženska kolesa so naprodaj v skoraj vseh trgovinah kjer prodajajo moška kolesa, tako da sam nakup ne bo bistveno težji, če se odločite za kolo žensko.
Prav tako kot moško poznamo tudi žensko mestno kolo. Zlasti za tiste nekoliko starejše in manj gibčne bo takšno žensko kolo precej bolj enostavno in predvsem manj nevarno.
Večinoma je žensko kolo, če gre za takšno mestno različico, že opremljeno s sprednjo in zadnjo lučjo, tako da se lahko dovolj varno peljete tudi zvečer in ponoči. Če imate kakšno drugo kolo, npr. gorsko, treking ali kakšno podobno, bo najbolje, da dokupite še obe luči, če se želite voziti tudi ponoči.
Nočna vožnja je lahko še posebej nevarna, če se vozite po poteh kjer niso urejene kolesarske steze. Takrat lahko svojo varnost še nekoliko povečate, če izberete primerna oblačila z odsevniki ali uporabite kakšen dodaten odsevnik, dodatno luč ali kar oboje hkrati.
Vsekakor pa bo najbolj varna dnevna vožnja in vožnja po poteh, kjer ni veliko prometa. Urejene kolesarske steze so prav tako varne, pazite le na prometna pravila ter na to, da se peljete na pravi strani cestišča.

This entry was posted in Prosti čas. Bookmark the permalink.