Prava oprema stanovanja vam lahko pričara občutek udobja

notranja-oprema-mizarstvo-peterneljKaj je najpomembnejši del  dobrega počutja v stanovanju? Notranja oprema. Pri notranji opremi je pomemben stil opreme in porazdelitev pohištva po stanovanju. Za manjše stanovanje je zelo pomembno, da se opremi tako, da pohištvo ne bo zavzemalo preveč prostora, saj se želimo gibati čim bolj prosto. Pri takih majhnih stanovanjih je najbolje, če se pohištvo naredi kar po naročilu. Pogosto so taki majhni prostori tudi takih dimenzij, da se težko kje dobi točno tak del opreme da bi ustrezal. Notranja oprema pove tudi osebnost človeka. Nekateri imajo radi zelo malo pohištva saj jim je na prvem mestu veliko prostora za gibanje, in imajo vse pospravljeno po omarah. Drugim pa to ni pomembno, in imajo na omarah in policah (kjer koli je dovolj prostora) zložene vse svoje spominke. Notranja oprema niso samo omare, stoli, mize in tako dalje. Sem spadajo tudi preproge, brisače za kopalnico, posoda v kuhinji, in vse take podrobnosti. Notranja oprema je seveda tudi prva stvar ki obiskovalci opazijo, in si že po tem ustvarijo mnenje.

Na primer, notranja oprema v pisarni so miza, stol, omare, običajno računalnik in kakšen printer, ter vse ostale pisarniške potrebščine (lepilo, listi, zvezki, pisala, luknjač in tako naprej). Za dnevno sobo se po navadi rabi kakšen kavč, čajna mizica, omare, televizija. Spalnica potrebuje seveda posteljo, omare za garderobo, kakšno nočno mizico ter stol. Kopalnica potrebuje tuš kabino, umivalnik, školjko, to je najpomembnejši del kopalnice, ostale pripomočke kot so brisače, milo zobne ščetke, pa seveda spadajo zraven.

Vse to je osnovna oprema za stanovanje dveh ljudi, družine pa imajo potem več spalnic ter kakšen stol, mizo in omaro več.

Save

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.