Moje ideje za dnevne sobe

Sem jaz edini ali je še kdo, ki mu je dnevna soba najljubši prostor? Dnevne sobe sobe so prostori v katerih se odklopimo od vsakdanjega življenja in uživamo po napornem delovniku. Za mene mora biti dnevna soba takšna, da se bom v njej počutil domače in prijetno. V teh zimskih mesecih mi je še posebej pomembno, da se lahko v svoji dnevni sobi sprostim in uživam ob gledanju televizije ali pa ob ranju kakšne dobre knjige. Branje me v teh stresnih časih najbolj sprosti in najraje berem prav v svoji dnevni sobi, ki sem si jo opremil po svojem okusu.

Kaj vse spada v dnevno sobo?

Veliko ljudi sploh ne ve kaj želi, ko se odloliči za urejanje svoje dnevne sobe. Najprej moram razmisliti o tem zakaj bomo dnevno sobo sploh potrebovali. Bo ta namenjana zgolj gledanju televizije ali tudi branju? Morda celo sprejemanju vaših obiskov? Vse to je zelo pomembno preden se določite za opremljanje dnevne sobe. Zagotovo v vsako dnevno sobo spada sedežna garnitura in klubska mizica. Zraven sedežne garniture pa potrebujete še dnevni regal kamor boste postavili svojo televizijo. V kolikor ste ljubitelj filmov in športnih prenosov boste potrebovali kar precej veliko lcd televizijo in tudi sistem zvočnikov. Vse ostalo pa je stvar okusa.  Meni so všeč dnevne sobe pri katerih je zaznati toplino in so sestavljene predvsem iz lesa. Tudi čisto pravi kamin je nujno potreben v moji dnevni sobi.

Spodaj dodajam tudi fotografijo moje sanjske dnevne sobe, ki jo bom zaenkrat zagotovo imel. Dnevna, ki jo imam sedaj je dosti manjša in še ne premore čisto pravega kamina. Zaenkrat se lahko tolažim samo s kaminom na elektriko, ki ogenj zgolj imitira. Vendar brez vonja po drvah ni pravega kamina.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.