Ločitev in psihoterapija

Ločitev in psihoterapijaLočitev je vsekakor eden izmed največjih stresov, ki se nam lahko zgodijo v našem življenju. Gre za predvsem čustveni proces, ki je na nek način podoben žalovanju. Kadar gre za ločitev, nas močno spremlja občutek otopelosti in tudi težko govorimo o tem, kar nas obremenjuje. Z ločitvijo nekako pride do izgube varnosti, saj nam je življenje kar enkrat ušlo izpod kontrole. Zasujejo nas številna vprašanja v zvezi s partnerstvom, negotovost in strah pred osamljenostjo pa nas lahko pripelje do tega, da se kar takoj lotimo iskanja novega partnerja. Novi partnerji in nove zveze takoj po ločitvi nam lahko predstavljajo tudi dodaten problem, novega partnerja pa tudi stalno primerjamo s prejšnjim. Po drugi strani pa se nekateri ljudje po ločitvi izolirajo, okoli sebe zgradijo nekakšen debel, trden zid, ki naj bi nas obvaroval pred tem, da bi bili ponovno prizadeti.

Proces prebolevanja in občutke po ločitvi seveda vsak doživlja na drugačen način. Vsekakor je ločitev obdobje velikih sprememb za vse. Za vaše boljše počutje in lažje prebolevanje vam priporočam, da se pridružite Klubu ločenih, ki je ustanovljen z namenom ponuditi podporo vsakemu. Kadar gre za motnje razpoloženja, za anksioznostjo, za motnje hranjenja ali pa razne odvisnosti, pa vam seveda priporočamo psihoterapijo. Psihoterapija je na nek način zdravljenje duše. Psihoterapija je učinkovita pri premagovanju stresa, iskanju življenjskega smisla, dviga kakovosti življenja na splošno, več pa si lahko preberete na jazsemvredu.si.

Psihoterapija je vsekakor primerna za vse, ki se soočate s kakršnimikoli življenjskimi spremembami, pri katerih vas spremlja občutek nemočnosti. Vsekakor psihoterapija ne sme biti neka tabu tema. Če ste nemočni, poiščite pomoč pri psihoterapevtih, ki vam bodo pomagali do duševnega zdravja in boljše kvalitete življenja.

This entry was posted in Razno. Bookmark the permalink.