Lesena okna so zelo izolativna

Okolica našega doma postaja iz dneva v dan bolj hrupna. Hrup nas vedno bolj moti. Imamo stara lesena okna, ki ne tesnijo več dobro. Slaba je zvočna izolativnost in tudi toplotna izolativnost. Odločili smo se, da bomo kupili nova lesena okna.
Okna iz lesa je potrebno redno, vsakoletno vzdrževati. Potrebno jih je barvati. Zelo so občutljiva na velike temperaturne spremembe. Vseeno smo se odločili za ponoven nakup lesenih oken.
Zakaj? Zato, ker nam nudijo topel, prijeten dom. V današnjem času je kvaliteta premazov za lesena okna tako kvalitetna, da niso več tako občutljiva na velike temperatutne spremembe.

Zvočno izolativna lesena okna.

Da je okno izolativno, moramo poleg okvirjev, ki so lahko iz naravnih materialov ali umetnih – iz plastike, pogledati kakšno zasteklitev imajo. Če želimo, da je zelo dobra, je pametno imeti trojno zasteklitev. Zvočno izolativnost merimo v decibelih in mora biti čim višja, toplotno pa v W/m2K in mora biti čimmanjša, okoli 0,8 W/m2K in manj. Zelo kvalitetna lesena okna so vedno vgrajena v pasivne hiše. Večji stroški se nam v par letih vrnejo in tudi bivanje v takih hišah je veliko bolj udobno in prijetno.
Kje kupiti zelo kakovostna okna? Ponudba je zelo velika. Veliko je novih, mladih podjetij, ki se ukvarjajo z proizvodnjo oken. Tehnologijo izdelave oken imajo vrhunsko. Zato lahko kupimo res zelo kvalitetna lesena okna. Vzeti si moramo samo čas. Na spletnih straneh lahko dobimo vse informacije o izdelavi in tudi o kvaliteti oken. Če se odločimo za nakup oken iz naravnih materialov, nas lesena okna ne bodo nikoli razočarala.
Preberite si ponudbo lesenih oken tukaj.

This entry was posted in Dom in vrt. Bookmark the permalink.