Kaljenje in organska gnojila

kaljenje-in-organska-gnojilaVzgoja rastlin za domače prehranske namene ali le kot okras je bil vedno priljubljen hobi številnih ljudi. Nič ni lepšega kot vzgojiti rastlino od kalčka pa vse do trenutka, ko z nje poberemo okusne plodove domače pridelave.

Vse se začne s kalitvijo. Kalitev je proces razvoja rastline, seme začne kaliti ko pride v stik z vodo, s tem se začne rast rastline.

Za kaljenje so še najbolj primerni setveni pladnji, ti s pomočjo rastnega medija omogočajo hitro kalitev ter nadaljnjo rast semena. Ko rastlina zraste jo z rastnim medijem enostavno prestavimo v lonce ali zemljo, ter pri tem ne poškodujemo občutljivega koreninskega sistema, ki je za rastlino zelo pomemben skozi vse faze rasti.

Pri rasti rastline vam ne svetujem uporabe umetnih gnojil, rastline so veliko bolj zadovoljne, če za gnojenje uporabljamo različna organska gnojila. Organska gnojila so izdelana izključno iz naravnih sestavin, uporabo naravnih gnojil vam še posebej svetujem pri rastlinah, katerih plodove boste uporabili za prehranjevanje. Umetna gnojila vsebujejo različne kemikalije in te se s pomočjo koreninskega sistema prenesejo v rastlino in nato v plodove.

Naravna gnojila ter različni izdelki so vam na voljo v spletni trgovini Ponnod.com, specializirani so za akvaponsko gojenje rastlin ter naravno pridelavo hrane. Če ste ljubiteljski vrtičkar ali pa vam je to resen posel, boste zagotovo našli kak izdelek za svoje potrebe. Presenetila vas bo ugodna cena ter velika ponudba izdelkov. Poskrbite za naravno in zdravo pridelano hrano ter vzemite stvari v svoje roke.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged . Bookmark the permalink.