Jezikovni tečaj francoščine

francoscina-1Francoščina velja za enega bolj popularnih jezikov na svetu, vendar pa se ponaša tudi z težjo stopnjo učenja, saj se predvsem razlikuje od ostalih jezikov. V splošnem pogledu Francozi ne marajo govoriti tujih jezikov, zato je bolje da se sami pripravimo na njihov jezik s pomočjo tečajev francoščine za bolj hitro ter efektivno komunikacijo.

Ljudje se za tečaj francoščine odločajo zaradi različnih razlogov. Nekatere jih sam jezik spodbudi k učenju, saj zveni zelo melodičen. Mnogi se ga učijo zaradi poslovnih sodelovanj povezanih s Francijo ali pa se pripravlja na mednarodni izpit iz tujega jezika (v primeru, da želi študirati v tujino). Ne smemo pozabiti tudi na maturante, ki so se odločili za ta izbirni predmet in na vse tiste, ki so odšli iskati svoj poklicno priložnost v državo Francijo.

Tečaje francoščine lahko ločimo po namenu učenja tujega jezika. Za primer lahko vzamemo tečaj francoščine, ki pa ponuja stopnjo splošni stopnjo, pogovornega stopnjo jezika, poslovni jezik in strokovni jezik. Nekateri tečaji francoščine so težavnostni stopnji na višjem nivoju, kot pa ostali, saj zahtevajo več strokovnega znanja in  izkušenj. Obstaja prav uradni kriterij znanja tujih jezikov v Evropski uniji. Najbolj osnovna stopnja je prikazana skozi znak A1, ki pa označuje začetniškega govorca tujega jezika. B1 predstavlja sporazumevalni prag, kjer govorec razume večino danih situacij in se zna odločati, ter predstavljati svoje odločitve. C1 pa je stopnja, kjer pa je govorec sam postaja vse bolj dovršen in izpopolnjen pri govorjenju tujega jezika. Seveda to so le grobe »stopnice« pri napredovanju govorjenja ali pisanja tujega jezika.

Save

This entry was posted in Jeziki in prevajanje and tagged . Bookmark the permalink.