Hlače

Hlače so kos oblačila, ki ga uporablja prav vsak izmed nas. Hlače ločimo na ženske hlače, moške hlače in kavbojke. Če so ženske hlače in moške hlače namenjene resnim opravilom in jih uporabljamo v službi, na poslovnih potovanjih ali v družbi, so kavbojke primerne za bolj sproščeno vzdušje, druženju s prijatelji, obisku trgovine itd.

To so seveda neka splošna navodila in ne veljajo za vse, saj je veliko odvisno tudi od vas, od vaših navad, delovnega mesta, družbe itd. Če so neke hlače primerne za tiste, ki so zabredli v poslovne vode, vsekakor ne bodo najboljše za nekoga, ki dela v proizvodnji ali na kakšnem podobnem delovnem mestu, saj se na slednjem običajno nihče ne obremenjuje s tem, kako so zaposleni oblečeni in če nosijo hlače, kavbojke, trenirke ali kaj drugega.

Edina prava alternativa za hlače, če v ta pojem vključimo tudi kavbojke in trenirke, so krila. Tako moškemu spolu ne preostane nič drugega kot hlače in tudi ženske, vsaj nekatere, imamo največkrat oblečene prav hlače.

Ko kupujemo hlače moramo poznati dve konfekcijski velikosti. Prva številka in tudi bolj pomembna je tista, ki predstavlja obseg pasu. Obseg pasu je tisti podatek, ki ga kasneje ne moremo spreminjati, saj nam nobena šivilja ne bo hotela hlač razširiti. Če kupimo preširoke hlače še ni tako velik problem, saj nam lahko pas pomaga pri tem.

Drugi podatek oz. druga velikost predstavlja dolžino hlač. Poskrbeti moramo le za to, da so vsaj dovolj dolge in se ne rabimo obremenjevati s tem, če so predolge. Za nek simboličen znesek nam bo vsaka šivilja hlače skrajšala in zarobila, tako da bo končna velikost popolnoma ustrezala naši višini. Včasih so vam pripravljeni to narediti celo brezplačno, in sicer v tisti prodajalni kjer ste hlače kupili, a se o tej storitvi oz. o možnosti te storitve pogovorite še preden kupite hlače.

This entry was posted in Moda and tagged , . Bookmark the permalink.